Lima orang pelajar Fakulti Sains dan Bioteknologi, Universiti Selangor (UNISEL) dan seorang pensyarah (sebagai penyelia) memenangi MyInovasi 2014 di peringkat zon. Idea kumpulan adalah "Air-pressure oil palm cutter" dalam Pertandingan Memasyarakatkan Inovasi Pelajar IPT 2014. Sebanyak 50 kumpulan pemenang yang dipilih daripada 1200 kumpulan yang menyertai program ini.

Sebagai pemenang zon sentral, mereka telah diberi hadiah geran sebanyak RM 5,000.00 untuk menghasilkan prototype dan akan bertanding di peringkat akhir iaitu peringkat nasional pada bulan Dis 2014 di Putrajaya. Pelajar dan fakulti berharap akan mendapat sokongan kuat universiti sepenuhnya dalam pertandingan yang bakal berlangsung nanti.

Berbangga dengan kejayaan tersebut, pihak universiti akan terus memberi perhatian atas usaha penyelidikan yang dijalankan oleh pensyarah serta pelajar. Ini adalah bertujuan memantau secara berterusan semua aktiviti penyelidikan, termasuk mengenalpasti ‘research clusters’, kepada mereka. Sesungguhnya kejayaan para pelajar ini bukti komitmen berterusan semua pihak dalam melakar kegemilangan.

nike tn nike tn pas cher tn pas cher air jordan air jordan pas cher jordan pas cher barbour paris barbour pas cher tiffany outlet tiffany outlet italia hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet louboutin pas cher louboutin louboutin soldes canada goose outlet canada goose outlet italia canada goose outlet online