Prof Dr Anuar (kiri) turut menyertai
acara melapah lembu korban
  Daging korban diagihkan
kepada orang ramai.

Sempena Hari Raya Korban yang baru disambut oleh umat Islam negara ini pada 5 Oktober lalu, Universiti Selangor (UNISEL) turut mengadakan Ibadah Korban di Kampus Bestari Jaya.

Program ini juga dijalankan sebagai pengisian sempena sambutan ulang tahun ke-15 UNISEL. Sebanyak empat ekor lembu hasil sumbangan Kerajaan Negeri, kakitangan universiti serta orang awam dikorbankan.

Program yang bermula pada sebelah pagi menyaksikan Presiden yang juga merupakan Naib Canselor UNISEL, Prof Dr Anuar Ahmad turut terlibat bersama-sama dengan warga universiti bergotong royong melapah sembelihan.

Selesai melapah dan memasak, semua peserta mendengar tazkirah oleh Penceramah Bebas, Mohamad Zuhdi Mat Piah berhubung amalan korban. Peserta kemudian menjamu selera hidangan disediakan sebelum majlis pengagihan daging korban diadakan.

Ceramah berhubung korban turut diadakan