Sekalung tahniah buat Y.A.D. Tan Sri Dato' Sri Dato' Setia Ismail bin Adam di atas pelantikan sebagai Pro-Canselor Universiti Selangor (UNISEL). Majlis watikah pelantikan tersebut telah diadakan di Bangunan Perpustakaan Universiti Selangor Kampus Bestari Jaya.

Majlis bermula sekitar jam 2.30 petang berlangsung secara sederhana menyaksikan Y.A.D. Tan Sri Dato' Sri Dato' Setia Ismail bin Adam telah menerima watikah pelantikan Pro-Canselor yang disempurnakan oleh Y.A.D Raja Tan Sri Dato' Seri Arshad Alhaj Bin Raja Tun Uda Alhaj, Canselor UNISEL dan disaksikan oleh Y.A.B Dato' Seri Mohamed Azmin bin Ali, Dato' Menteri Besar Selangor.

Watikah pelantikan ini berkuatkuasa pada 2017 dan berakhir pada tahun 2020. Ini merupakan pelantikan kali ketiga buat Y.A.D. Tan Sri Dato' Sri Dato' Setia Ismail bin Adam sebagai Pro-Canselor UNISEL. Turut hadir pada majlis tersebut adalah Prof. Dato’ Dr. Mohammad Redzuan Othman, Presiden & Naib Canselor UNISEL, Ahli Lembaga Pengarah PIYSB serta Pengurusan Tertinggi UNISEL.

Dalam pada itu, Dato' Menteri Besar Selangor diiringi Presiden dan Naib Canselor sempat melawat tapak baik pulih infrastruktur yang terdapat di sekitar UNISEL Kampus Bestari Jaya.