Universiti Selangor (UNISEL) hari ini telah menganjurkan satu program Program Cakna Insan Autistik dan Disleksia UNISEL 2017 yang bertujuan untuk melahirkan belia dan masyarakat yang prihatin terhadap golongan kanak-kanak istimewa. Program ini merupakan anjuran mahasiswa yang mengambil kursus Khidmat Masyarakat (MPU3452) yang diketuai oleh Puan Siti Rahayu Hassan.

Satu forum bertajuk "Membentuk Generasi OKU yang Cemerlang" turut diadakan. Antara panel yang hadir adalah Dr. Rina Abdul Shukor, Timbalan Dekan Fakulti Komunikasi, Seni Visual dan Pengkomputeran, Puan Ainizal, Pengarah Gening World Solution dan Khairul Anwar Korai yang merupakan bekas pelajar UNISEL yang menghidap penyakit dyslexia. Dr Hamdan Dato Mohd Salleh, Dekan Pusat Pembangunan Pengajian Asasi turut hadir selaku moderator bagi membincangkan isu-isu berkenaan golongan kurang upaya disamping memberikan pendedahan kepada masyarakat untuk mendalami dan menanam sikap hormat serta sayang kepada golongan istimewa ini.

Turut diadakan adalah aktiviti permainan seperti tutorial menggunakan bahan grafik, puppet show dan teka-teki bagi memberi pendedahan kepada ibu bapa, pelajar dan masyarakat dalam membudayakan golongan kanak-kanak kurang upaya.

nike tn nike tn pas cher tn pas cher air jordan air jordan pas cher jordan pas cher barbour paris barbour pas cher tiffany outlet tiffany outlet italia hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet louboutin pas cher louboutin louboutin soldes canada goose outlet canada goose outlet italia canada goose outlet online