Dalam usaha melahirkan mahasiswa yang berdaya saing di peringkat global, Universiti Selangor (UNISEL) hari ini telah mengadakan satu Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman dengan Global Peace Malaysia (GPM). Majlis ini merupakan satu titik permulaan bagi kedua-dua belah pihak dalam menerajui aktiviti sukarelawan terutama sekali penglibatan para mahasiswa dalam aktiviti kemasyarakatan.

"Penglibatan mahasiswa dalam program sukarelawan ini amat dititikberatkan agar sifat kepimpinan itu dapat dipupuk dalam kalangan para mahasiswa. Selain itu, mahasiswa juga diberi ruang dan peluang untuk melawat dan melihat dunia luar menerusi lawatan-lawatan bantuan kemanusiaan antaranya ke Indonesia, Filipina, Vietnam, Kemboja dan Thailand," ujar Prof. Dato' Dr. Mohammad Redzuan Othman, Presiden dan Naib Canselor UNISEL.

Program di bawah kelolaan Pusat Jaringan Komuniti dan Kegiatan Pelajar (COMNET) ini turut mendapat kerjasama daripada Kerajaan Negeri Selangor dan Pemerbadanan Menteri Besar Selangor (MBI). Pada tahun 2017, UNISEL telah menerima peruntukan sebanyak RM1 juta daripada MBI dan sebanyak RM250 ribu telah disalurkan bagi pembangunan aktiviti sukarelawan. Sokongan mantap daripada Kerajaan Negeri Selangor dan pengurusan universiti merupakan tunjang utama dalam menghasilkan pelajar yang berkualiti di UNISEL.

Turut berlangsung adalah Majlis Pelancaran Sukarelawan Antarabangsa, Buku Prosedur Kegiatan Pelajar 2017 dan Ceramah Sukarelawan yang telah disampaikan oleh Tn. Haji Ahmad Azam bin Ab. Rahman, Timbalan Setiausaha Agung, UNION of NGO's of Islamic World (UNW). Untuk makluman, seramai 500 mahasiswa telah mengikuti temuduga bagi Program Sukarelawan Antarabangsa ini. Sambutan baik yang telah diterima ini membuktikan UNISEL mampu untuk melahirkan modal insan yang mempunyai ciri-ciri untuk menjadi pemimpin masa hadapan.

nike tn nike tn pas cher tn pas cher air jordan air jordan pas cher jordan pas cher barbour paris barbour pas cher tiffany outlet tiffany outlet italia hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet louboutin pas cher louboutin louboutin soldes canada goose outlet canada goose outlet italia canada goose outlet online