Universiti Selangor (UNISEL) berasa bertuah kerana salah seorang daripada kakitangan akademiknya, En. Hasri Bin Harun yang merupakan Pensyarah di Pusat Perkembangan dan Pengajian Asasi (CDFS) dan Koordinator Institut Maqasid Syariah (INSMAQ) telah di lantik sebagai Panel Penasihat Syariah Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) berkuatkuasa 14 Jun 2017- 13 Jun 2019.

Perlantikan ini merupakan satu pengiktirafan kepada UNISEL dan penglibatan beliau dalam Agensi separa kerajaan ini melibatkan aktiviti perniagaan dan pengurusan mengikut prinsip patuh syariah.

Majlis Pelantikan tersebut telah diadakan bersempena dengan Majlis Iftar Ramadan 2017 bertempat di Ibu Pejabat LPP, Jalan Sultan Hishamuddin. Majlis penyerahan surat lantikan telah disempurnakan oleh Tan Sri Dato Zainal Dahlan, Pengerusi LPP disaksikan oleh Dato Mohd Salim Taha, Ketua Pengarah LPP.