"Hubungan dua hala antara Malaysia dan Turki sudah telah terjalin sejak sekian lama. Rakyat Malaysia melihat negara Turki sebagai sebuah empayar yang terkenal dan berkuasa terutama sekali dari segi peradaban Islam."

"Tanah Melayu suatu ketika dahulu semasa zaman kegemilangan Kesultanan Melayu juga sedikit sebanyak diwarisi daripada peradaban empayar Turki Uthmaniyah terutama sekali dari segi penyebaran agama Islam," jelas Prof. Dato Dr. Mohammad Redzuan Othman, Presiden dan Naib Canselor Universiti Selangor (UNISEL).

Beliau berkongsi pengalaman dan pandangan beliau sempena forum "Dari Dahulu Hingga Kini Perhubungan Antara Malaysia dan Turki" yang berlangsung di Yunus Emre Enstitüsü - Kuala Lumpur Turkish Cultural Centre, hari ini.

Di dalam ucapannya, beliau turut menyentuh sedikit sebanyak intipati kandungan buku tulisan beliau yang banyak menceritakan suasana politik yang melanda negara Turki iaitu "Islam dan Politik di Turki" dan "Sekularisme dan Proses Demokrasi di Turki" yang mendapat Anugerah Buku Ilmiah Terbaik kategori Kemanusiaan dan Sains Sosial di Anugerah MAPIM-KPT 2015.

nike tn nike tn pas cher tn pas cher air jordan air jordan pas cher jordan pas cher barbour paris barbour pas cher tiffany outlet tiffany outlet italia hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet louboutin pas cher louboutin louboutin soldes canada goose outlet canada goose outlet italia canada goose outlet online