Jika sebelum ini, Universiti Selangor (UNISEL) menghantar pelajar ke negara seberang bagi program pengantarabangsaan, kali ini UNISEL mengorak langkah lebih jauh dengan menerbangkan para pelajarnya ke Jepun.

Program dibawah tajaan Exco Pendidikan, Pembangunan Modal Insan, Sains, Teknologi dan Inovasi Selangor itu menyaksikan pelajar yang terdiri daripada Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) UNISEL akan melawat dua buah universiti di Jepun iaitu University of Tokyo dan Waseda University.

Selain dapat melihat sistem pendidikan di kedua-dua buah universiti tersebut, para pelajar juga berpeluang untuk mempelajari budaya masyarakat Jepun dari aspek pendidikan dan juga adat resam. Delegasi UNISEL akan berada di Jepun selama lima hari bermula 6 Disember hingga 10 Disember 2016.

Majlis Perasmian Perlepasan Majlis Perwakilan Pelajar ke Jepun ini telah diadakan semalam serentak dengan Majlis Perasmian Pasar Siswa UNISEL yang telah diadakan di Dataran Pelajar, UNISEL Kampus Bestari Jaya.

nike tn nike tn pas cher tn pas cher air jordan air jordan pas cher jordan pas cher barbour paris barbour pas cher tiffany outlet tiffany outlet italia hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet louboutin pas cher louboutin louboutin soldes canada goose outlet canada goose outlet italia canada goose outlet online