Bertempat di Dewan Pro-Canselor Unisel kampus Shah Alam pada 23 Feb 2013 telah berlangsung Festival Sains Dan Angkasa 2013 anjuran Kelab Biomesta, Fakulti Bioperubatan dan Sains Kesihatan (FBSK), UNISEL.  Festival initelah dirasmikan oleh YB.Dr. Hjh. Halimah Ali, Exco Jawatan kuasa Tetap Pendidikan Tinggi & Pembangunan Modal Insan Negeri Selangor.

Festival yang diadakan dari jam 8.30 pagi sehingga 5.00 petang ini telah menarik minat ramai pengunjung sekitar Shah Alam termasuk dari pelajar sekolah kebangsaan yang diundang dengan pelbagai program yang diatur seperti slot bersama angkasawan pertama Negara – Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, kutipan derma darah dan program bicara siswa.

Tujuan program ini diadakan adalah untuk memberi pendedahan kepada pengunjung tentang kepentingan ilmu sains dan angkasa dalam kehidupan. Selain itu, melalui penganjuran program sebegini, pihak fakulti secara tidak langsung turut mempromosikan program-program yang ditawarkan oleh FBSK.