Iftar Jamaie Keluarga Besar Universiti Selangor (UNISEL) telah berlangsung seperti yang telah direncanakan. Bermula seawal Jam 6.00 petang, acara dimulai dengan bacaan ayat-ayat suci Al-Quran, Doa Selamat serta Tazkirah Ramadan.

Majlis yang berlangsung di Dewan Pro-Canselor Kampus Shah Alam dihadiri oleh pengurusan kanan UNISEL yang diketuai oleh Prof, Dato' Dr. Mohammad Redzuan Othman, Presiden & Naib Canselor serta warga universiti secara keseluruhannya.

Beliau ketika menyampaikan ucapan setelah selesai berbuka puasa dan Maghrib berjemaah mengucapkan tahniah kepada penganjur kerana berjaya menganjurkan majlis. Ucapan terima kasih pula ditujukan kepada warga universiti yang mengambil bahagian pada hari ini.

Selesai menyampaikan ucapan ringkas pada majlis tersebut, beliau telah menyerahkan bantuan Zakat kepada 10 orang staf universiti yang layak. Majlis dijangka bakal berakhir sekitar jam 10.30 malam setelah selesai Solat Sunat Tarawikh secara berjemaah.