Antara sukarelawan terdiri daripada kakitangan UNISEL terlibat dalam pertandingan tersebut

Usaha Universiti Selangor (UNISEL) sebagai rakan strategik dalam menjayakan penganjuran kali pertama Pertandingan Bicara Berirama Alam Sekitar Peringkat Kebangsaan 2016 mendapat pujian daripada Jabatan Alam Sekitar Malaysia.

Dalam ucapan aluan, Ketua Pengarah Alam Sekitar, Dato' Dr Ahmad Kamarulnajuib Che Ibrahim memuji komitmen UNISEl dalam bersama-sama membantu melancarkan pertandingan tersebut.

Untuk pertandingan kali ini, UNISEL secara sukarelawan seramai 14 orang terdiri daripada staf dan juga pelajar menyumbang tenaga serta tajaan untuk peringkat akhir kepada para peserta dalam pertandingan diadakan di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Alam.

Pertandingan ini penuh dengan mesej dalam usaha memupuk budaya cintakan alam sekitar kepada semua.

Sebanyak 16 sekolah rendah serta sekolah menengah bertanding merebut hadiah wang tunai RM5,000.

Sekolah Kebangsaan Bukit Beruang, Melaka serta Sekolah Menengah Convent Bukit Nenas, Kuala Lumpur menjuarai kategori masing-masing.

Juara bagi kategori sekolah menengah