Antara pensyarah terlibat dalam bengkel berkenaan

Bengkel Penulisan Permohonan Dana Penyelidikan diadakan di Kampus Shah Alam hari ini bagi membantu para pensyarah untuk membuat permohonan geran penyelidikan.

Bengkel disertai oleh 35 pensyarah ini adalah bertujuan untuk menerangkan kaedah memohon geran penyelidikan staf akademik Kementerian Pengajian Tinggi (KPT).

Ini kerana kementerian menawarkan Skim Geran Penyelidikan terbahagi kepada empat iaitu Skim Geran Penyelidikan Jangka Panjang, Skim Geran Penyelidikan Fundamental, Skim Geran Penyelidikan Pembangunan Prototaip dan Skim Geran Penyelidikan Transdisiplinari.

Melalui bengkel ini, pihak universiti berharap jumlah permohonan geran penyelidikan dari UNISEL akan bertambah.

Ia sekaligus dapat mewujudkan warga akademik yang berdaya saing dalam penyelidikan seterusnya meningkatkan nama universiti.

Penerangan diberikan dalam usaha membantu lebih banyak permohonan daripada UNISEL pada masa akan datang