Forum yang sedang berlangsung

Pendebat terbaik Asia, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman memuji Universiti Selangor (UNISEL) yang disifatkannya sebagai berani kerana terus memberi ruang mengadakan forum membincangkan isu kepentingan rakyat.

Syed Saddiq berkata, ia sekaligus membuktikan UNISEL mengamalkan keterbukaan dalam sebarang bentuk perbincangan perkongsian ilmu untuk para pelajar.

“Diucapkan terima kasih kepada UNISEL kerana adakan forum begini. Rasanya kalau di universiti lain memang tak akan ada forum begini," kata Syed Saddiq yang juga merupakan jurucakap kumpulan belia Challenger.

Beliau berkata demikian pada Forum Persepsi Anak Muda: Menangani Kos Sara Hidup Menjelang Wawasan 2020 di Kampus Shah Alam Jumaat lalu.
Turut terlibat dalam forum tersebut adalah Setiausaha Kerja Barisan Nasional (BN) Zaidel Badaruddin, Ketua Biro Mahasiswa Angkatan Muda Keadilan (AMK), Fahmi Zainol dan Senator Dewan Negara, Siti Aishah.

Pelbagai isu diketengahkan sepanjang forum tersebut diadakan malah para pelajar turut bertanyakan beberapa soalan semasa sesi soal jawab diadakan.

Syed Saddiq semasa forum berkenaan lantang menyuarakan pendapatnya

Peserta hadir mengikuti forum tersebut

Forum berjaya dijalankan dengan baik dengan pelbagai soalan panas diajukan moderator