Prof Dato' Dr Mohammad Redzuan merasmikan majlis berkenaan

1st Undergraduate Colloquium on Medical Laboratory Science : Accelerating Scientific Discoveries Towards Better Health dianjurkan oleh Fakulti Bioperubatan dan Kesihatan Universiti Selangor (UNISEL) adalah untuk memberi pendedahan kepada para pelajar secara saintifik.

Seramai 56 pelajar tahun akhir fakulti berkenaan terlibat dalam program tersebut di mana beberapa pembentang terbaik menyampaikan hasil kajian penyelidikan mereka.

Dekannya, Dr Mohd Nazil Salleh berkata, program tersebut merupakan kali pertama diadakan dan akan diteruskan pada masa akan datang.

"Kita berharap dapat melahirkan graduan berketrampilan dan mampu bersaing dalam bidang penyelidikan," katanya.

Majlis tersebut dirasmikan oleh Presiden dan Naib Canselor UNISEL, Prof Dato' Dr Mohammad Redzuan Othman.

Prof Dato' Dr Mohammad Redzuan menyifatkan program sebegini adalah sangat baik untuk para pelajar berkongsi pengetahuan.

Malah beliau berharap UNISEL dapat menjalankan lebih banyak penyelidikan boleh dimanfaatkan kepada masyarakat pada masa akan datang.

Prof Dato' Dr Mohammad Redzuan berucap pada program berkenaan

Dr Mohd Nazil menyampaikan cenderamata kepada Prof Dato' Dr Mohammad Redzuan (kiri)

Antara pelajar terlibat