Majlis menandatangani memorandum persefahaman (MoU) antara Fakulti Bioperubatan dan Sains Kesihatan Unisel dengan Hospital DEMC Shah Alam bertujuan memudahkan para pelajar mengikuti latihan industri. Majlis berlangsung pada 27 April 2013 bertempat di Hospital DEMC Shah Alam seawal jam 9.30 pagi dengan kehadiran jemputan daripada kedua-dua belah pihak.

Dalam majlis ini, UNISEL diwakilioleh Y. Bhg. Prof. Dr. Hj. AnuarHj. Ahmad (PresidendanNaibCanselor) manakala hospital DEMC diwakili oleh Y. Bhg. Dato’ Dr. Omar Abd Hamid (Ketua Pegawai Eksekutif).

Dalam memorandum perjanjianpersefahamanini, pihak DEMC bersetujumembenarkanpenggunaankemudahan DEMC untukpelajar-pelajar program Diploma Fisioterapi, Diploma Kejururawatan, Diploma Pengimejan Perubatan, Diploma Teknologi Makmal Perubatan serta Ijazah Sarjana Muda Sains Makmal Perubatan menjalani Latihan Klinikal.

Prof. Dr Haji Anuar dalam ucapannya berkata, beliau berasa sungguh bertuah kerana Unisel telah terpilih sebagai salah sebuah IPTS yang diberi peluang oleh Hospital DEMC, Shah Alam untuk menjalin perjanjian persefahaman. Dengan adanya perjanjian ini, pasti akan memudahkan pelajar dari fakulti ini memilih tempat untuk menjalani latihan industri yang bersesuaian dengan kursus yang mereka ikuti.