Larian yang menyaksikan penyertaan 300 peserta

Sebagai inisiatif membantu 60 pelajar Maahad Tahfiz Darul Itqan Al Muhammadi sehelai sepinggang akibat kebakaran pada 7 Mac lalu, pelajar Diploma Pengurusan Pentadbiran Fakulti Perniagaan Universiti Selangor (UNISEL) mengadakan Charity Crown Run di Taman Botani Negara, Shah Alam pada Sabtu lalu.

Sebanyak 60 peratus hasil kutipan derma larian tersebut disumbangkan kepada para pelajar yang memerlukan itu.

Para pelajar UNISEL berharap bantuan tersebut sedikit sebanyak mampu membantu meringankan beban mereka.

Difahamkan ia bakal digunakan untuk memperbaiki semula asrama maahad tersebut yang musnah dalam kebakaran.

Dalam perkembangan sama, larian tersebut mendapat sambutan daripada 300 peserta.

Lebih menarik lagi para peserta perlu memai mahkota sepanjang larian tersebut diadakan.

Selain daripada berlari sambil beramal, program ini juga dapat menggalakkan masyarakat untuk mengamalkan hidup sihat.

Senamrobik turut diadakan