Pemeriksaan dijalankan terlebih dahulu

Persatuan Pelajar Fakulti Bioperubatan dan Sains Kesihatan mengadakan program derma darah di Universiti Selangor (UNISEL) Kampus Shah Alam bagi memupuk kesedaran masyarakat.

Program tersebut diadakan untuk menyedarkan masyarakat bahawa kepentingan menderma darah dalam membantu insan memerlukan terutamanya di hospital.

Kesemua darah tersebut akan diserahkan kepada kerjasama Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang.

Seramai 15 orang pelajar fakulti berkenaan terlibat dalam program diadakan pada Khamis lalu.

Ia mendapat sambutan ramai bukan sahaja di kalangan pelajar tetapi juga staf UNISEL.

Proses mengambil darah dijalankan