Prof Dato' Dr Mohammad Redzuan menyarungkan jaket sebagai simbolik pelajar baru bergelar mahasiswa UNISEL

Universiti Selangor (UNISEL) berazam untuk terus meningkatkan kemudahan serta fasitiliti di universiti ini demi keselesaan para pelajar.

Presiden & Naib Canselor, Prof Dato' Dr Mohammad Redzuan Othman berkata, perkara tersebut sentiasa menjadi keutamaan pihak universiti.

Menurutnya, keselesaan para pelajar perlu diberi perhatian dari masa ke semasa.

"Kita akan melaksanakan beberapa penambahbaikan untuk pastikan semua pelajar selesa di sini.

"Antara penambahbaikan tersebut adalah melibatkan sistem komputer selari dengan keperluan teknologi hari ini," katanya ketika berucap sempena Minggu Tekad Siswa Pengambilan Mac di Kampus Bestari Jaya di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas mengenai pengumuman bantuan RM44 juta daripada Kerajaan Negeri pada pembukaan Sidang Dun Selangor semalam.

Bantuan tersebut menunjukkan Kerajaan Negeri komited dalam membantu memastikan UNISEL dapat terus bersaing menjadi universiti cemerlang.

Bacaan ikrar dilafazkan wakil pelajar, Mohd Adib Mohd Yussof