Prof Dato' Dr Mohammad Redzuan bersama Turnbull menandatangani MoA tersebut

Universiti Selangor (UNISEL) mengadakan kerjasama dengan Association of Internal Accountants (AIA) dan Education and eLearning Services UK Limited (EES) dalam usaha menembusi pasaran global.

Kerjasama tersebut dimeterai melalui menandatangani memorandum perjanjian (MoA) diadakah di Kampus Shah Alam hari ini.

Tujuan kerjasama ini dijalinkan adalah untuk membolehkan UNISEL ke pasaran antarabangsa.

Ia dapat diterjemahkan melalui penghantaran pelajar UNISEL ke universiti-universiti yang terdapat di United Kingdom.

Antara objektifnya juga adalah melakukan pertukaran pelajar melalui program-program tertentu yang sesuai.

Malah kedua-dua pihak itu juga akan menghantar pelajar mereka untuk melanjutkan pengajian di UNISEL.

Selain itu, dijangka ketiga-tiga pihak akan bekerjasama dalam sebarang bentuk kajian melibatkan teknologi serta pendidikan.

Majlis MoA tersebut disempurnakan oleh Presiden dan Naib Canselor UNISEL, Prof Dato' Dr Mohammad Redzuan Othman bersama Ketua Pegawai Eksekutif AIA, Philip Turnbull dan Ketua Pegawai Eksekutif EES, Mahebub Alam Chatur.

MoA yang dimeterai antara UNISEL, AIA dan EES