Sherrina (kiri) memenangi perak dalam SUKIPT

Universiti Selangor mencatatkan pencapaian amat membanggakan dalam Kejohanan Sukan Institut Pengajian Tinggi (SUKIPT) apabila berjaya membawa pulang tiga perak dan dua gangsa.

Kejayaan tersebut disifatkan amat manis sepanjang tiga kali penyertaan UNISEL dalam kejohanan tersebut. Ia membuktikan prestasi UNISEL di dalam kejohanan tersebut sudah menunjukkan peningkatan dari tahun ke tahun.

Tiga perak tersebut diperolehi dalam acara judo 66 kilogram (kg) lelaki melalui Muhamad Danish Shamsudin, 400 meter perempuan (Sherrina Mohamad Shaffrin), taekwondo lelaki (Muhammad Shafiq Istijab)

Manakala gangsa diperolehi oleh Muhammad Khairi Mukim dalam pencak silat kelas D dan Mohamad Hashri Fikri Mohamad Taupik (ping pong perseorangan)

SUKIPT berlangsung pada 25 Januari hingga 5 Februari lalu di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Skudai, Johor.

Antara peserta UNISEL yang bertanding