Dr Mohamad Rafie selaku moderator forum tersebut yang turut dihadiri Prof Dato' Dr Mohammad Redzuan (kanan)

Persatuan Alumni Doktor Pendidikan (Ed.D) Universiti Selangor (UNISEL) membincangkan hala tuju yang mampu dilaksanakan oleh mereka dalam membantu masa depan pendidikan negara dalam forum diadakan di Hotel Quality malam tadi.

Forum Peranan Alumni Ed.D UNISEL Dalam Pembangunan Pendidikan Negara itu mendapat sambutan lebih 20 alumni yang turut hadir. Alumni tersebut yang diwujudkan sejak 2007 kini sudah berjaya melahirkan 43 graduan.

Forum tersebut diadakan bertujuan untuk membincangkan peranan mereka dalam membantu meningkatkan mutu pendidikan negara. Malah turut dibincangkan usaha penyelidikan yang perlu diperbanyakan demi memberi faedah kepada para pelajar.

Dalam pada itu, forum tersebut turut dimeriahkan dengan kehadiran Presiden dan Naib Canselor, Prof Dato’ Dr Mohammad Redzuan Othman serta kedua-dua timbalannnya, Prof Shaharuddin Badaruddin serta Prof Mokhtar Abdullah.

Dr Mohamad Rafie Ab Malek bertindak selaku moderator manakala Pengasas Program Ed.D, Dr Sulaiman Shamsuri dan mantan Dekan Fakulti Pendidikan dan Bahasa UNISEL, Prof Dr Ab Rahim Selamat.