MoU yang dimeterai semalam antara Pusat Jaringan Komuniti UNISEL dan Hijrah Selangor

Pusat Jaringan Komuniti Universiti Selangor (UNISEL) membantu usahawan kecil sebagai usaha jihad ekonomi.

Pengarahnya, Izwan Sudahak Ishak berkata, pihaknya mengambil langkah mengadakan kerjasama dgn Hijrah Selangor iaitu agensi di bawah Kerajaan Negeri.

Kerjasama tersebut dipertingkatkan lagi melalui memorandum persefahaman (MoU) yang dimeterai semalam.

Menurutnya, pusat tersebut akan membantu menyediakan latihan kepada usahawan yang diselia oleh pensyarah daripada Fakulti Perniagaan.

Manakala untuk pertanian, kepakaran pensyarah Fakulti Sains dan Bioteknologi akan digunakan.

"Kita juga akan bantu latihan modal insan untuk anak-anak usahawan.

"Kita berharap lebih ramai usahawan di kalangan mahasiswa UNISEL dapat dilahirkan juga," katanya semalam.

MoU yang disaksikan oleh Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali itu disempurnakan oleh Timbalan Naib Canselor Pembangunan Pelajar dan Jaringan Komuniti, Prof Dr Shaharuddin Badaruddin dan Pengerusi Eksekutif Hijrah Selangor, Datuk Dr Mansor Othman.