Pelajar sedang membentangkan tajuk tesis

Universiti Selangor (UNISEL )mengadakan 3rd Postgraduate Research Symposium 2015 bagi memberi peluang untuk pelajar membentangkan kertas cadangan idea awal tesis mereka.

Dekan Pusat Pengajian Siswazah (CGS), Dr Aza Azlina Md Kassim berkata, simposium tersebut merupakan yang ketiga diadakan sejak tahun lalu.

Simposium tersebut melibatkan para pelajar Ijazah Sarjana Muda dan Doktor Falsafah (PhD) (Penyelidikan).

Dr Aza Azlina berkata, semalam seramai 30 pelajar terlibat membentangkan tajuk masing-masing.

Menurutnya, melalui program seperti ini, ia memberi ruang kepada mereka untuk membentangkan kepada penilai idea awal mereka.

“Mereka adalah pelajar UNISEL dari Universiti Muhammadiyah Malang, Indonesia.

“Mereka berpeluang untuk diberikan komen serta cadangan oleh para penilai,” katanya selepas perasmian simposium tersebut di Kampus Shah Alam di sini semalam.

Pelajar menghadiri simposium