Prof Dr Anuar (tengah) selepas menandatangani MoU bersama enam IPT Indonesia

Universiti Selangor (UNISEL) memeterai memorandum persefahaman (MoU) bersama enam institusi pengajian tinggi (IPT) Indonesia di Kampus Shah Alam di sini hari ini.

Ia melibatkan Universiti Muhammadiyah Metro, Universiti Muhammadiyah Malang, Universiti Muhammadiyah Tangerang, Universiti Muhammadiyah Purwokerto,  Institut Agama Islam Ma’arif Nahdatul Ulama Metro Lampung, Institut Agama Islam Negeri Sultan Maulana Hasanuddin Banten dan Teacher Training and Education High School Of Muhammadiyah Kuningan.

MoU tersebut dijalinkan melibatkan kerjasama akademik dan pengembangan kampus.

Ia turut melibatkan kajian serta penyelidikan malah pertukaran pelajar dan juga pensyarah.

Program pertukaran tersebut dijangka bermula Januari depan  selain beberapa seminar dirangka bermula tahun depan.

MoU tersebut disempurnakan oleh Presidan yang juga Naib Canselor UNISEL, Prof Dr Anuar Ahmad.