Prof Hamidullah (dua, kanan) bersama Prof Dr Shaharuddin (tengah) serta para peserta.

Prof Hamidullah Marazi dari Universiti Kashmir, India berkongsi pandangannya mengenai epistimologi islam dan kepentingannya dari sudut sosial sains.

Beliau menyampaikan ucapan tersebut dengan dihadiri oleh hampir 20 pelajar Pusat Pengajian Siswazah di Kampus Shah Alam.

Prof Hamidullah menyifatkan bahawa pembelajaran ilmu tidak dapat dipisahkan daripada sudut Islam.

Turut hadir Naib Presiden yang juga Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar, Prof Dr Shaharuddin Badaruddin.