MoU dijalankan dengan UPI di Bandung

Fakulti Kejuruteraan UNISEL mengorak langkah ke persada antarabangsa apabila menandatangani memorandum persefahaman (MoU) serta memorandum perjanjian (MoA) dengan empat universiti Indonesia.

MoA dan MoU tersebut melibatkan fakulti kejuruteraan masing-masing iaitu Universiri Sultan Agung Semarang (UNISSULA), Universiti Negeri Semarang (UNNES), Universiti Pendidikan Indonesia (UPI) dan Universiti Telekom.

Dekannya, Prof Madya Dr Salina Muhamad berkata, melalui kerjasama tersebut, lima kakitangan serta pelajar akan dihantar ke universiti berkenaan bagi mengitu program pertukaran.

Prof Madya Dr Salina berkata, beliau menjangkakan ia akan bermula pada Oktober depan dengan seorang staf serta pelajar bagi setiap program.

“Tujuan MoU ini adalah untuk mewujudkan kerjasama dalam bidang pendidikan dan penyelidikan.

“Saya berharap agar kakitangan serta pelajar mendapat pendedahan terhadap teknik pengajaran dan pembelajaran berbeza,” katanya.

Menurutnya, beliau juga berharap ia dapat membantu meningkatkan mutu pendidikan UNISEL selain menghasilkan penyelidikan yang bermanfaat untuk masyarakat.

MoA dan MoU dijalankan bersama UNNES