Tan Sri Wee Chai selepas selesai membentangkan kajiannya di UNISEL Kampus Shah Alam minggu lalu

Pengerusi Top Glove Corporation Bhd, Tan Sri Lim Wee Chai, 57, menyifatkan UNISEL sebagai sebuah universiti swasta yang mempunyai imej cemerlang di kalangan institut pengajian tinggi (IPT) negara.

Tan Sri Wee Chai berkata, faktor tersebut menjadi pendorong kepada beliau untuk memilih melanjutkan pengajian Ijazah Doktor Falsafah (PhD) Pengurusan di UNISEL pada 2009.

Menurutnya, beliau yakin UNISEL mampu merealisasikan impiannya untuk menamatkan pengajian dengan cemerlang.

“Saya pilih kerana UNISEL ada imej baik dan saya juga layak untuk melanjutkan pelajaran berdasarkan kelayakan yang saya ada.

“Selain itu UNISEL juga menawarkan program yang saya mahu lakukan,” katanya ketika ditemui selepas membentangkan kajian bertajuk ‘Sustainable competitive advantage capability and performance in the glove industry’.

Tan Sri Wee Chai turut menyarankan mana-mana pihak yang ingin melanjutkan pelajaran supaya memilih UNISEL kerana terbukti reputasi baik.

Dalam pada itu, beliau berkata, tujuannya ingin mendapatkan PhD adalah untuk memastikan kualiti produknya lebih baik.

Perkara itu dapat dilaksanakan melalui kajian dan penyelidikan yang dilaksanakan.

“Tanpa kajian maka tiada masa depan kerana ini penting untuk jamin kualiti produk,” katanya.

nike tn nike tn pas cher tn pas cher air jordan air jordan pas cher jordan pas cher barbour paris barbour pas cher tiffany outlet tiffany outlet italia hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet louboutin pas cher louboutin louboutin soldes canada goose outlet canada goose outlet italia canada goose outlet online