Wakil MPP yang bertemu Nik Nazmi (dua, kanan) semalam

Usaha Majlis Perwakilan Pelajar (UNISEL) bertemu Exco Pendidikan, Pembangunan Modal Insan, Sains, Teknologi & Inovasi, Nik Nazmi Nik Ahmad membuahkan hasil positif apabila cadangan lawatan ke dua buah universiti di Perth, Australia disambut baik.

Pertemuan tersebut diadakan bagi membincangkan hasrat MPP yang mahu menjalinkan hubungan antarabangsa serta menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan MPP Universiti Curtin serta Universiti Western Australia.

Selain itu, MPP seramai 11 orang yang akan bertolak pada 30 Ogos hingga 4 September depan turut akan mengadakan beberapa program khas semasa lawatan tersebut.

Nik Nazmi berkata, program tersebut merupakan usaha proaktif mampu meningkatkan nama UNISEL di luar negara.

Menurutnya, program sedemikian amat penting dalam mempromosikan lagi nama universiti ini.

“Saya berharap mereka sebagai wakil pelajar dapat berkongsi ilmu dan pengalaman dengan pelajar Australia dan terus berusaha membangunkan UNISEL,” katanya semalam.