Prof Anuar (tengah) bersama Dr Aza Azlina bersama dengan pengurusan serta pelajar dari Universiti Muhammadiyah, Indonesia menyertai simposium kedua ini

UNISEL mengadakan 2nd Postgraduate Research Symposium 2015 bagi memberi peluang untuk pelajar membentangkan kertas cadangan idea awal tesis mereka.

Dekan Pusat Pengajian Siswazah (CGS), Dr Aza Azlina Md Kassim berkata, simposium tersebut merupakan yang kedua diadakan sejak tahun lalu apabila pelajar pengambilan Ogos semester satu  Ijazah Sarjana Muda dan Doktor Falsafah (PhD) (Penyelidikan) diwajibkan untuk menyertainya.

Dr Aza Azlina berkata, melalui program seperti ini, ia memberi ruang kepada mereka untuk membentangkan kepada penilai idea awal mereka.

“Hari ini terdapat 75 peserta di mana 39 daripadanya merupakan pembentang kajian awal mereka.

“Mereka berpeluang untuk diberikan komen serta cadangan oleh para penilai,” katanya selepas perasmian simposium tersebut di Kampus Shah Alam di sini semalam.

Program tersebut dirasmikan oleh Presiden dan juga Naib Canselor UNISEL, Prof Dr Anuar Ahmad.

Selain itu, terdapat 30 pelajar Universiti Muhammadiyah, Indonesia menyertai simposium ini.

Mereka turut mengambil bahagian membentangkan kajian awal mereka dan gembira dengan respon diberikan oleh penilai.