Pelajar membacakan ikrar dengan penuh bersemangat menandakan bermulanya kehidupan sebagai penuntut UNISEL

Para pelajar baru sesi pengambilan Mei 2015 dinasihatkan supaya memahami dengan sepenuhnya ilmu yang dipelajari.

Presiden dan juga Naib Canselor UNISEL, Prof Dr Anuar Ahmad berkata, mempelajari ilmu sahaja tidak cukup kerana apa yang lebih penting adalah memahaminya.

Apabila sesuatu ilmu itu difahami dengan baik maka seseorang itu dapat mengaplikasikannya di dalam kehidupan.

Seorang pelajar itu juga memerlukan skil untuk meningkatkan lagi ilmu yang dipelajari itu.

Menurutnya, beliau turut mengingatkan para pelajar supaya pelajar sepanjang hayat kerana ilmu tidak pernah terhenti di satu peringkat sebaliknya ia sentiasa berkembang.

“Bila menuntut ilmu sila belajar dengan mendalam dan fahaminya.

“Ilmu juga perlu dipelajari sepanjang hayat kerana ia sentiasa berkembang,” katanya pada Majlis Pengenalan Pengurusan Kanan UNISEL dan Ikrar Pelajar Baru semalam.

Majlis yang berlangsung di kedua-dua kampus turut diserikan dengan ikrar pelajar yang penuh bersemangat.

Simbolik pemakaian jaket UNISEL kepada wakil pelajar mengakhiri majlis tersebut.

Barisan pengurusan kanan UNISEL