Seminar dihadiri oleh 50 guru kaunselor sekitar Selangor

Bagi membantu kaunselor sekolah meningkatkan kemahiran mereka, Unit Kaunseling Hal Ehwal Pelajar mengadakan seminar kaunseling ‘Kekeliruan identiti di kalangan remaja’baru-baru ini.

Seminar yang diadakan di Dewan Kuliah Fakulti Kejuruteraan Kampus Bestari Jaya itu disertai oleh 50 guru kaunselor sekolah  seluruh Selangor.

Penyertaan guru sekolah rendah dan menengah kerajaan serta swasta itu bertujuan untuk meningkatkan lagi segala kemahiran berkaitan kaunseling.

Malah UNISEL selaku penganjur mahu berkongsi segala pengalaman dan kepakaran yang ada untuk kebaikan generasi akan datang.

Dengan adanya seminar seperti ini, kaunselor dapat menimba segala ilmu untuk dipergunakan kembali dalam membantu masyarakat.

Seminar ini merupakan kali kedua dianjurkan dan berkemungkinan akan dianjurkan lagi pada tahun depan.

Para peserta khusyuk mendengar sesi disampaikan oleh penceramah