Hasnu Rizal (kiri) bersama Mohd Fadzly berjaya memenangi pingat perak

Dua pensyarah Fakulti Sains dan Bioteknologi memenangi pingat perak dalam 26th International Invention and Innovation Exhibition (ITEX) 2015.

Hasnu Rizal Zakaria bersama Mohd Fadzly Ahmad menghasilkan dua ciptaan mereka dalam kategori Environmental and Renewable Energy.

Ini merupakan penyertaan kali pertama UNISEL dan pencapaian ini sangat membanggakan seluruh warga universiti.

Difahamkan kedua-dua produk tersebut sedang dalam proses dipatenkan dan akan mula dipasarkan Jun ini.

Mereka berkemungkinan akan bertanding di Geneva, Switzerland pada tahun ini. Semoga kejayaan lebih besar akan menyebelahi kedua-duanya nanti dalam mengharumkan nama UNISEL.