Para pelajar baru begitu semangat melafazkan ikrar

Para pelajar Pengajian Tahun Asas disarankan untuk megamalkan profesionalisme yang tinggi dalam menuntut ilmu.

Presiden yang juga Naib Canselor UNISEL, Prof Dr Anuar Ahmad menyifatkan profesionalisme di dalam diri para pelajar adalah amat penting dalam membentuk sahsiah.

Mengamalkan profesionalisme boleh membantu seseorang pelajar untuk mencapai kejayaan di dalam segala bidang yang diceburi.

"DI alam pekerjaan profesionalisme adalah sangat penting kerana ia melibatkan pelbagai perkara.

"Ia juga berhubung kait dengan disiplin dan sebagainya,"katanya semasa berucap di Minggu Tekad Siswa di Kampus Bestari Jaya di sini hari ini.

Para pelajar berkenaan baru sahaja mendaftar pada Sabtu lalu dan menjalani induksi hingga hari ini.

Majlis berkenaan turut menyaksikan bacaan ikraf dilafazkan oleh Ahmad Mursyidin Mohd Shamsul Bahirn yang mengikuti Pengajian Tahun Asas Pengurusan.

Majlis tersebut turut dihadiri oleh pengurusan kanan serta dekan-dekan fakulti masing-masing.

Prof Dr Anuar menyarungkan jaket serta kad pelajar kepada Ahmad Mursyidin