Antara sesi dijalankan antara pelajar bersama kanak-kanak tersebut

Bagi memberi pendedahan pelajar bersama kanak-kanak pra sekolah, Program Ijazah Pendidikan Awal Kanak-kanak dari Fakulti Pendidikan dan Sains Sosial mengadakan program Ala UNISEL Fiesta Rabu lalu di Dewan Canselor, Kampus Bestari Jaya.

Program tersebut melibatkan seramai 255 pelajar program tersebut yang disertai oleh 240 kanak-kanak dari empat buah tadika.

Tadika terlibat adalah SK Rantau Panjang, SK Ijok, SK Sejati, SK Sungai Binjai

Program tersebut bertujuan untuk melatih para pelajar menggunakan peralatan yang ada untuk mengajar kanak-kanak.

Mereka diberi pendedahan untuk memilih bahan-bahan yang sesuai untuk dijadikan sebagai alat pengajaran dan pembelajaran.

Para pelajar menggabungkan elemen sains dan seni Bahasa dalam sesi tersebut.

Melalui program seumpama ini mereka juga dapat mendekatkan diri dengan masyarat di samping mempromosikan UNISEL.

Malah mereka juga didedahkan mengenai peluang-peluang pekerjaan di dalam bidang ini.

Antara aktiviti dijalankan adalah origami, penyediaan makanan ringan, kraftangan, membuat topeng dan pergerakan.

Kanak-kanak yang menyertai program tersebut

Kanak-kanak tersebut disajikan dengan persembahan oleh para pelajar