Pelajar-pelajar mendengar taklimat disampaikan

Seramai 31 Majlis Perwakilan Pelajar 2015 UNISEL termasuk Presiden Persatuan Pelajar menyertai Kursus Induksi Kepimpinan di Kem Al Azhar, Banting, Selangor.

Kursus selama tiga hari bermula semalam hingga esok dianjurkan oleh Kerajaan Negeri serta Hal Ehwal Pelajar (HEP) UNISEL.

Timbalan Pendaftar HEP, Zulfikri Mohamed Kamil berkata, kursus ini bertujuan member pendedahan kepada para pelajar yang terpilih mengenai kepimpinan.

Menurutnya, ia bagi membolehkan melatih mereka untuk bergelar pemimpin.

“Dengan adanya kursus seperti ini ia dapat membantu para pelajar memahami dengan lebih jelas misi dan visi UNISEL.

“Kita harap dapat melahirkan pelajar yang dapat jadi role model dalam mencapai visi dan misi universiti,” katanya.

MPP yang baru ini juga diharap dapat menerapkan enam nilai teras sejajar hasrat  pembangunan Kerajaan Negeri.

Dalam pada itu, Zulfikri berkata, Yang Dipertua dan Naib Dipertua bagi kedua-dua kampus akan dipilih oleh peserta-peserta kursus.

Mereka yang akan menentukan berdasarkan prestasi serta pilihan masing-masing sepanjang kursus tersebut dijalankan.

Presiden dan juga Naib Canselor, Prof Dr Anuar Ahmad akan hadir pada majlis penutup kursus berkenaan esok malam.

Penyampaian Watikah akan diadakan pada 10 Mac depan di Kampus Bestari Jaya yang akan dihadiri oleh Prof Anuar, pengurusan kanan serta dekan dan timbalan dekan fakulti masing-masing.

Antara aktiviti dijalankan untuk memupuk semangat berpasukan