MoU yang diperbaharui buat kali kedua oleh kedua-dua pihak dalam meningkatkan kerjasama

Pusat Pengajian Siswazah (CGS) UNISEL memperbaharui memorandum persefahaman (MoU) buat kali kedua bersama Pusat Studi Pendidikan Islam (PAI) Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri Jurai Siwo Metro Lampung, Indonesia.

MoU tersebut diperbaharui bertujuan untuk meningkatkan lagi kerjasama antara kedua-dua pusat tersebut.

Ia juga bagi meningkatkan lagi jaringan perhubungan untuk pertukaran pensyarah serta para pelajar.

Dekan CGS, Dr Aza Azlina Md Kassim berkata, ia juga bakal mengadakan usahasama dalam membangunkan penyelidikan serta seminar pendidikan.

“MoU ini turut membincangkan rancangan untuk menerbitkan jurnal dan penulisan saintifik,” katanya selepas menandatangani MoU tersebut bersama Ketua Program PAI, Dr H Khoirurrijal di sini Selasa lalu.

PAI turut disertai oleh 35 para pelajar yang sedang mengikuti pengajian doktor falsafah.