Datuk Ahmad Yunus semasa menyempurnakan majlis tersebut semalam.

Seramai 120 pelajar Maahad Intergrasi Tahfiz Selangor (MITS) diraikan dalam Majlis Graduasi Qurra kali ke-2 tahun ini di Dewan Pro Canselor Universiti Selangor Shah Alam.

Majlis ini disempurnakan oleh Exco Hal Ehwal Agama Islam, Adat Melayu dan Warisan, Pembangunan Desa dan Kampung Tradisi, Datuk Dr. Ahmad Yunus Hairi.

Ia turut dihadiri oleh Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Ahmad Zaharin Mohd Saad.

JAIS berharap kejayaan menghafaz 30 juzuk Al-Quran dapat membantu melahirkan pelajar yang lebih cemerlang di dunia dan di akhirat kelak.

JAIS mengorak langkah pantas dalam membangunkan prasasarana MITS dalam memastikan pembangunan fizikal dan spiritual seimbhang sebagai usaha matlamat Kerajaan Negeri membangunkan syiar Islam di negeri ini.

Buat masa ini terdapat tiga MITS di Kuala Langat, Klang dan Sabak Bernam dengan jumlah pelajar seramai 631 serta 128 guru.

Ia dijangka bertambah pada masa akan datang kerana terdapat banyak permintaan daripada ibu bapa.

nike tn nike tn pas cher tn pas cher air jordan air jordan pas cher jordan pas cher barbour paris barbour pas cher tiffany outlet tiffany outlet italia hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet louboutin pas cher louboutin louboutin soldes canada goose outlet canada goose outlet italia canada goose outlet online