Sekalung tahniah kepada Roshini Muniam, bekas pelajar UNISEL kerana telah berjaya menjadi wakil Malaysia ke pertandingan AXE Apollo Space Camp Academy di Florida, Amerika Syarikat setelah berjaya memenangi pertandingan ini di Malaysia. Beliau adalah bekas pelajar Fakulti Pendidikan dan Sains Sosial dalam jurusan TESL, tahun 2007-2011. Beliau merupakan pelajar cemerlang dan menerima Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL (Kepujian) Kelas Pertama.

Kejayaan cemerlang beliau ini merupakan satu penghargaan besar juga kepada pihak universiti kerana telah berjaya melahirkan pelajar yang serba boleh dalam persekitaran ilmu yang serba mencabar sekarang. Diharap supaya Roshini akan dapat menghadapi pertandingan di Florida pada minggu pertama Disember 2013 dengan jayanya. Beliau akan bertarung dengan 114 lagi peserta dari seluruh dunia.

Pihak universiti juga berharap supaya semua graduan UNISEL akan menjadikan kejayaan Roshini ini sebagai satu titik tolak buat semua berusaha dengan lebih keras agar dapat lebih maju dimasa hadapan. Ikhlas dari seluruh warga UNISEL semoga beliau akan terus sukses dan berjaya mengharumkan nama UNISEL dan Malaysia dengan kejayaan lebih manis kelak.

Our heartiest congratulations to Roshini Muniam, a former UNISEL student, for having become a representative from Malaysia to participate in the “AXE Apollo Space Camp Academy” competition in Florida, USA, after having won a similar competition in Malaysia earlier this year. She will be joining 114 other participants from various parts of the world who will be competing for the chance to fly into space this December.

Roshini was a TESL studentat the Faculty of Education and Social Sciences, and graduated with a CGPA of 3.70 in 2011.

This excellent achievement is agreat tribute to UNISEL which has successfully produced another multitalented student in today’s challenging knowledge environment. It is hoped that she will be able to perform in the competition successfully.

The university also hopes that Roshini’s success will help motivate all graduates of UNISEL to work more diligently in order to be as successful in the future. All of the citizens of UNISEL sincerely wish that Roshini will continue to succeed and bring honor to Malaysia.